Tipuri MIME

Tipurile MIME comunica browserelor cum sa controleze extensii specifice. Majoritatea tipurilor MIME sunt setate global pe server. Spre exemplu, MIME-ul text/html echivaleaza cu extensiile htm, html si shtml pe majoritatea serverelor, acestea comunicand browserului sa interpreteze toate acele fisiere ca fisiere HTML.

Puteti schimba sau adauga tipuri MIME, in mod specific pentru site-ul dumnevoastra (nu puteti schimba valorile globale, ci numai sa adaugati altele). Tipurile MIME sunt folosite de obicei pentru a controla tehnologiile noi atunci cand acestea apar. Cand tehnologia WAP a aparut prima oara, nimeni nu avea extensiile corespunzatoare setate pe server. Cu tipurile MIME, totusi, ati fi putut sa le instalati chiar dumnevoastra imediat si sa incepeti sa serviti pagini WAP.

Atentie: Fiti siguri ca consultati, inainte de adaugare, lista tipurilor MIME deja existente, deoarece alterarea acestora pot provoca functionarea incorecta a site-ului dumnevoastra.

Nota: De obicei se face o confuzie legata de diferenta dintre tipurile MIME si handlerele Apache. În fapt, diferenta este ca tipurile MIME comunica browserului cum sa trateze anumite extensii, in timp ce handlerele Apache comunica serverului cum sa faca acest lucru.

Pentru a adauga un tip MIME :

  1. Clic pe butonul Tipuri MIME din pagina de start.
  2. Introduceti tipul MIME care doriti sa-l adaugati in campul Tip MIME. Consultati lista de tipuri MIME globale pre-existente pentru a descoperi cum sa adaugati unul nou sau sa adaugati la unul deja existent.
  3. Introduceti extensia in campul Extensie(i).
  4. Clic pe butonul Adauga.

Subiecte inrudite:

Sumar:

Cel mai vandut Vital

Vital 100 / 100 MB Spatiu 2.5 €/luna*

Detalii Compara Comanda

Cel mai vandut Inteligent

Inteligent D / 500 MB Spatiu 10.5 €/luna*

Detalii Compara Comanda

Nota:

Organic Romania ofera servicii profesionale de verificare si inregistrare domenii, gazduire web in Romania si USA, inchirere si administrare servere dedicate.

Noutati / Anunturi

3/10/2006 Organic lanseaza sistemul de Parteneriat Citeste mai mult

24/05/2006 Organic Romania implineste 2 ani de gazduire. Citeste mai mult

Panoul de Control

Testeaza facilitatile panoului de control CPanel 8.0 personalizat in romana

utilizator: demo
parola: demo

Vezi Detalii Testeaza Panoul de Control

Info Organic

Documentatie completa CPanel in limba romana, glosar de termeni IT si legislatia informatica in vigoare.