Intrebari legate de Domenii Web

1. De ce am nevoie de un domeniu web ?

Internetul ca intreg a fost constituit prin inter-conectarea unui numar de masini de calcul din intreaga lume. Odata cu aceasta inter-conectare a aparut si nevoia identificarii acestor masini, fiind creata adresarea numerica (sau IP-ul). Cu toate acestea s-a ajuns cu timpul la concluzia ca adresarea numerica era greoaie si punea prea multe probleme pentru utilizatorul de rand si astfel a fost introdus sistemul de nume de domenii care asociaza un nume efectiv cu o adresa numerica, facand astfel mai usoara comunicarea in cadrul Internetului.

Numele de domeniu devine astfel principalul identificator al site-ului dumnevoastra, prin care acesta va fi si accesat, format dintr-un nume efectiv si o extensie menita sa efectueze o anumita incadrare a site-ului intr-o categorie (eg: extensiile .com au fost gandite pentru site-uri de natura comerciala, cele .org pentru organizatii non-profit, samd).

2. Cum aleg un nume de domeniu ?

In alegerea unui nume de domenu web exista doua considerente: numele in sine si extensia. Numele domeniului ar trebui in mod ideal sa fie cat mai reprezentativ pentru continutul site-ului care urmeaza a fi plasat la adresa respectiva, iar in interesul promovarii, sa fie usor de retinut si de redat ca si semantica si scriere. Extensia aleasa ar trebui de asemenea sa fie in concordanta cu profilul si publicul tinta al site-ului, astfel ca in timp ce pentru un site cu un continut informativ sau personal se poate alege mai liber o extensie .info, .net sau .org, pentru un site ce are un public tinta exclusiv in Romania, ar fi indicata alegerea unei extensii .ro.

3. Ce reguli exista la alegerea numelor de domenii ?

Pentru toate numele de domenii, lungimea maxima a numelui de domeniu in numar de caractere este 256. Pentru numele de domenii .ro, conform regulamentelor RNC-ICI in vigoare, este interzisa inregistrarea numelor de domenii ce contin termeni obsceni sau vulgari. De asemenea este indicat sa aveti in vedere consultarea prealabila a drepturilor de copyright pentru numele de domeniu respectiv, existand posibilitatea ca acesta sa fie sau sa contina un nume de marca inregistrata, pentru a evita litigiile ulterioare si blocarea acestuia.

Sumar

  1. De ce am nevoie de un domeniu web ?
  2. Cum aleg un nume de domeniu ?
  3. Ce reguli exista la alegerea numelor de domenii ?

Referinte Ghid Domenii:

Nota

Organic Romania va pune la dispozitie un serviciu complet de verificare si inregistrare domenii web de forma:

  • domenii-web.ro
  • domenii-web.com
  • domenii-web.net
  • domenii-web.org
  • domenii-web.info

Noutati / Anunturi

3/10/2006 Organic lanseaza sistemul de Parteneriat Citeste mai mult

24/05/2006 Organic Romania implineste 2 ani de gazduire. Citeste mai mult

Panoul de Control

Testeaza facilitatile panoului de control CPanel 8.0 personalizat in romana

utilizator: demo
parola: demo

Vezi Detalii Testeaza Panoul de Control

Info Organic

Documentatie completa CPanel in limba romana, glosar de termeni IT si legislatia informatica in vigoare.