Intrebari legate de Servere Dedicate

1. Ce este un server dedicat?

Conceptul de gazduire dedicata este direct inrudit cu cel da gazduire web, diferenta majora facandu-se aici in faptul ca un client nu mai inchiriaza o anume cantitate de resurse pe un sistem de calcul, ci inchiriaza un sistem integral, o masina fizic separata, accesibila si utilizabila exclusiv de catre clientul in cauza.

2. Care sunt avantajele unui server dedicat?

Avantajele unui server dedicat sunt multiple. Principalul avantaj este desigur controlul deplin pe care clientul il are asupra sistemului, implicit asupra
resurselor disponibile in cadrul sistemului care nu mai sunt partajate cum este cazul in gazduirea standard, control care ii permite acestuia o gama larga de operatiuni, de la implementarea de variate solutii software, la customizarea politicilor de securitate, pana la re-vinderea resurselor catre terte parti.

3. Cand am nevoie de un server dedicat?

In mod normal, gazduirea dedicata ar fi o solutie ideala orice tip de site. Din cauza considerentelor de ordin financiar insa, acest fapt nu este, desigur,
posibil. Gazduirea dedicata este in mod uzual recomandata in doua cazuri clar definite. Unul este acela al unui site singular cu trafic mediu si in crestere, respectiv unui site singular care prezinta anumite necesitati particulare de natura software, rationamentul fiind desigur satisfacerea resurselor necesare pentru implementarea si buna functionare a acestora. Al doilea caz este acela al necesitatii gazduirii unui numar mai mare de site-uri sau a intentie de a lansa propria afacere in domeniul gazduirii web si deci necesitatea de a re-vinde resursele contractate, in acest caz rationamentul fiind din nou satisfacerea resurselor necesare, dar mai pregnant, necesitatea de a avea un control direct asupra partajarii acestora.

4. Cum aleg un tip de server dedicat?

Similar gazduirii standard, pentru a face o alegere intre tipurile de servere dedicate oferite de Organic Romania, este necesara efectuarea unei evaluari a resurselor necesare in mod curent, daca este cazul, si a utilizarii preconizate pentru viitor.

5. Exista posibilitatea de upgrade-uri harware?

Ulterior contractarii unui plan de gazduire dedicata, clientul are libertatea de a solicita in orice moment un upgrade hardware din categoria celor puse la dispozitie de Organic Romania, cu plata lunara sau one-time in funtie de preferinta si disponibilitate.

Sumar

Referinte Ghid Servere

Locatie Servere

ServiciuL de inchiriere servere dedicate ofertat de Organic are ca obiect servere cu locatie in Romania si SUA

Noutati / Anunturi

3/10/2006 Organic lanseaza sistemul de Parteneriat Citeste mai mult

24/05/2006 Organic Romania implineste 2 ani de gazduire. Citeste mai mult

Panoul de Control

Testeaza facilitatile panoului de control CPanel 8.0 personalizat in romana

utilizator: demo
parola: demo

Vezi Detalii Testeaza Panoul de Control

Info Organic

Documentatie completa CPanel in limba romana, glosar de termeni IT si legislatia informatica in vigoare.